Fra 1:1 til overtallsspill økt 1 (MIDDELS)
OPPVARMING Varighet: spillere - 15 min, målvakter - 15 min
(For utespillere og målvakter)

Varighet: 15 min

Organisering
6 spillere i firkant, 1 ball.
1 mot 1 inne i firkanten, 4 angrepsspillere rundt (en på hver side til enhver tid).
Bytt spillere i midten regelmessig (1-2 minutter).
Hvor mange kombinasjoner kan angrepsspiller i midten ha med spillerne utenfor på 1 minutt?

Læringsmomenter
1st Angriper:
• Orientere seg mot pasningslegger og dit du skal. God avstand og vinkel til pasningslegger.
• Fra/mot bevegelse for å skaffe seg rom. Ta av press?
• Posisjonering og kroppsstilling for å legge til rette for god 1. berøring.
• Skjerme ballen (kroppen imellom ball og motstander)?
• Kort tid mellom 1. og 2..berøring.

Variasjoner
Må innom spiller i midten før en kan spille til de utenfor
Poeng ved å bruke alle spillerne utenfor firkanten.

HOVEDDEL Varighet: spillere - 60 min, målvakter - 60 min
1 mot 1 - "Champions League"

Varighet: 30 min

4-16 spillere, 2-8 baner. 1 mot 1, scoring ved føring over linja. Runder av 1-2 minutt.

1A (Angriper):
• Utfordre førsteforsvarer (1F)
- Med tempo
- Utfordre i forhold til 1Fs aksjon (posisjon, kroppsstilling, balanse, aggressivitet osv.)

Variasjoner
Varier banestørrelse. Lag konkurranse hvor en rullerer på spillere og teller antall seire over en gitt tid.

Smålagsspill
Spill fire mot fire
4 mot 4 + keepere med forsvars- og angrepssone Ø2

2 lag med 4 utespillere på hvert lag + keepere. Utespillerne fordeler seg med 2 i angrepssonen og 2 i forsvarssonen. Spillere i forsvarssonen skal føre over linje eller spille pasning til medspillere i angrepssonen. Da kan en fra forsvarssonen gå med slik at det spilles 3 mot 2 + keeper i angrep. Det spilles ellers vanlig. Om forsvarerne vinner ballen i spill går de i angrep. Motstandere må da tilbake med to spillere i forsvarssonen så fort som mulig. Bane ca 35 x 25 m.

- Alle spillerne har en ball hver.
- 1A fører ballen mot mål med mange berøringer og skal avslutte før han eller hun kommer til et punkt eller linje.
- Unngå kø og kjør denne øvelsen på flere mål samtidig!

- Føre med kontroll frem til linje og avslutte.
- Prøv forskjellige typer føringer i forskjellige tempo, lek med touchen, vi har ikke press.